El foner emmascarat

Un foner modern i amb poca punteria que tira codolades contra els polítics balears... i no els fer gaire. Articles publicats a "Es Carrer"

divendres, de març 16, 2007

L’ha aconseguit. Se’l mereixia. El gran druida de la Confraria del Sant Ciment i de unes tres-cents associacions més ocuparà un lloc de sortida en la llista del PP al CIM. Cal felicitar-lo. Ha rebut crítiques durant mesos per les subvencions que rebia del Govern de les Illes. Crítiques injustes, ningú no ha fet més que ell. Li han pagat la precampanya, sí, però ha justificat les subvencions amb una feina efectiva.

Tanmateix, estic trist. Qui organitzarà d’ara en endavant les manifestacions? Qui s’ocuparà de fer funcionar la compressora? Per a qui no ho sàpiga, aquest enginy és un seu invent excepcional. Li va permetre de vulnerar la seva promesa de dimitir si les manifestacions que convocava no comptaven amb un seguiment mínim. Quan tot feia creure que ho faria (dimitir)... màgia! Ens havia enganyat! Havia inventat un nou aparell que enganyava premsa i assistents. Permet de ficar unes catorze persones en un metre quadrat. Necessita unes condicions idònies, certament, però ho aconsegueix sense destrossar l’ossa dels reduïts. Les condicions òptimes se solen donar en qualsevol manifestació que ell convoca. Sense saber com, quatre i ell de caporal es converteixen en milers. És que estaven comprimits.

Ara tornarà a la política amb status de senyoria i gràcies al vot popular. L’ocellet m’avança que la seva primera proposta no deixarà ningú indiferent. Si fins ara mantenia que calia separar els al·lots de les al·lotes als centres educatius i d’acudir a un superdruida per curar l’homosexualitat, ara adaptarà el programa al CIM. La seva primera moció serà modificar la distribució dels consellers. En començar la propera legislatura, ja no hi haurà la dreta a una banda i l’esquerra a l’altra, ca!, sinó que tindrem un repartiment de disseny modern: els homes a un cantó i les dones a l’altre. Separadets, per si de cas feien coses rares amb les manetes durant els plens. Al mig, res de ficar-hi el president (o la presidenta); al mig, un gran bloc de ciment amb una inscripció: vaigdetresisomprogre.balearweb.com.

I la segona moció? Encara millor que la primera, no patiu. Als no afectats pel progrés que predica, els proposar d’acudir a la consulta del druida mallorquí que tot ho adoba. En dues o tres sessions, garanteix que l’adoració pel ciment, la totxana i el quitrà serà absoluta. Hi entraràs antic i en sortiràs “neoprogre”. Val a dir que l’esquerra tremola. Té una por més que raonable al fet que també empri, al CIM, la descompressora. Aquest segon invent, encara no patentat, pot convertir sis conseller (o set) en uns trenta o trenta-cinc: majoria absoluta. Votem-lo, distracció garantida!