El foner emmascarat

Un foner modern i amb poca punteria que tira codolades contra els polítics balears... i no els fer gaire. Articles publicats a "Es Carrer"

divendres, de setembre 29, 2006

IB3

Buenaaaas! Morning! El govern de l’illa del costat --el de la CAIB, vull dir— està perfilant un nou projecte: pagar-te per veure la tele. Tot val per aconseguir audiència. Per estalviar, el pagament es podrà fer de diferents maneres. Aquesta solució, creativa, ja s’aplica a Cabildolàndia amb les permutacions. A la nostra vila n’hi ha una de pendent: bescanviar una col·lecció completa del “Capitán Trueno” pel Llibre Vermell. Em direu que és una espoliació del patrimoni local: no hi estic d’acord En realitat, els tebeos incorporen ADN de famosos que hi van deixar restes de baves, llàgrimes... El Llibre Vermell està immaculat i només té un valor històric i simbòlic. En parlaré un altre dia.

Mestre Matas proposarà de redimir part de la condemna als presos que voluntàriament mirin IB3 (una tortura) i farà un recés al Parlament perquè els seus diputats els imitin. La raó és òbvia: segons l’EGM alguns programes d’aquesta emissora tenen una audiència zero. Ja té mèrit, molt més que fer una travessa i no endevinar cap resultat. Personalment, jo em comprometria a veure aquests programes si, a canvi, tornava a ser possible veure K3/33 sense problemes (a Cabildolàndia no es pot, però ningú no hi fa res).

Tanmateix, l’audiència solament és una anècdota en el cas d’IB3. El tema lingüístic és més lamentable. Mai no he entès per quin motiu emeten tantes pel·lícules i sèries en castellà. Em direu que és perquè molta gent no entén el mallorquí. Discrep: si és així, per què les notícies empren un idioma incomprensible? Forçosament he de suposar que pretenen que la gent no entengui què passa a les Illes. Hàbil sistema per no informar. I per emetre aquest bullit de programes em van deixar sense Àgora i Millènium? Francament, quan afirmen que consulten el gust de la gent per triar la programació em vénen ganes de proposar-los que emetin la del 33 sencera i només canviïn l’anagrama de la tele catalana pel d’IB3 i punt. Així, l’audiència apujaria i la despesa seria nul·la: dèficit zero. I jo, feliç, tornaria a veure programes interessants. Ara no ho aconseguesc, i això que he canviat d’antena i l’he eixamplada amb banyes de cabra afusellada i amb el consolador, l’autèntic, que Exuperància Ragú emprava per sodomitzar Pedrojota, agenollat i amb roba interior femenina i vermella, abans de remullar-lo amb una “larga i cálida meada” que el porc del Mundo s’engoleix mentre mira. Que passin el vídeo: audiència garantida.

1 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home