El foner emmascarat

Un foner modern i amb poca punteria que tira codolades contra els polítics balears... i no els fer gaire. Articles publicats a "Es Carrer"

divendres, de setembre 08, 2006

Estimat quitrà

Patir quatre retencions en un estiu, ja és patir. Pròstata atrofiada? Una bufeta plena, emprenya. Per evitar embussos als seus membres, el Consell Major de Gurús ha autoritzat la Confraria del Sant Ciment a fer una penitència especial que culminarà amb la celebració de l’Adoració del Bon Asfalt. Durant set setmanes els escolans més pietosos es recolliran a fer vida contemplativa al seu temple i solament faran aparicions públiques per replegar signatures per reivindicar el desdoblament de la carretera general. Aquest acte de proselitisme i de captació de nous fidels va començar el proppassat dissabte a Cabildolàndia i properament es desplaçarà en processó a la resta de viles.

Un artista adherit a la causa enquadernarà els fulls omplerts el dia abans de la festa i en un acte públic. El paper és reciclat: que consti. Posteriorment el llibre serà dipositat a la seu del CIM, que s’ha compromès a custodiar-lo com es mereix. S’omplirà de signatures fetes amb plomí xop de quitrà, substància reivindicada que haurà estat prèviament purificada i recollida a les cales de Menorca, acció que a alleugerarà les molèsties als banyistes, farts d’untar-se de pega.

Malpensats afirmen que la petició de desdoblar la carretera té a veure amb l’afecció dels acòlits a desplaçar-se pel centre-dreta i la seva fòbia a l’extremisme: una afirmació versemblant. És la seva última concessió. Qualsevol profà pot deduir que la doble ratlla de separació entre Cabildolàndia i Hac-City impedirà més girs a l’esquerra. Atès que els bòlids, legalment, podran augmentar la velocitat en 30 km/h –una bogeria-- i que per tant patirien en no poder presumir de ferrari o 600 esgavellat, és prioritari que hagin de fer un desplaçament extra per poder-los contemplar millor. Si volen anar, per posar un exemple, de Cabildolàndia al Pilar tindrem aquesta segona possibilitat d’admirar-los ja que, en fer un trajecte més llarg, primer passaran per Ferreries on voltaran una rotonda i posteriorment tornaran enrere cap a la destinació final. No guanyaran temps en el desplaçament, però hauran aconseguit augmentar el consum de petroli i contribuït a escalfar i esclafar el planeta. A més, en apujar la demanda de combustible, els petroliers tindran més oportunitats d’abocar quitrà a la mar. Un cop purificat, s’emprarà per a la recollida de signatures de 2007. Segons m’han dit, exigiran que es facin ponts per poder arribar a cada lloc i cada platja situades a l’esquerra de la carretera i una vorera extra per prevenir una altra invasió de cabres. Verga, m’ha fugit!