El foner emmascarat

Un foner modern i amb poca punteria que tira codolades contra els polítics balears... i no els fer gaire. Articles publicats a "Es Carrer"

divendres, de juliol 21, 2006

S’estimen el port?

Les enquestes diuen el que diuen. Són manipulabes. Malgrat tot, trenta-cinc persones contestaren a la pregunta “Quin és l’edifici més lleig de Cabildolàndia?”. Catorze opinaren que el Club Nàutic, sis es decantaren per l’edifici veí al d’on emet “La veu de la llibertat” (llegiu la COPE), cinc per “La modelo”, tres pels pisos de “La Vejez”, dos pel moble de Correus i la resta em va enviar a pastar fang.

Ara que és un fet l’acord sobre el port i que fa goig sentir la Barceló, en Matas, en Llorenç Casasnovas, etc., tenim l’oportunitat de fer cas a l’enquesta, d’aprofitar que s’acaba la concessió i d’embellir-lo. La tenim? Diria que no. El Grup d’Encantats pel Port (GEP) té massa pes dintre del Club Nàutic i sembla que no accepta la proposta de traslladar la seu. Es veu que més que estimar el port i la seva bellesa s’estimen l’edifici del Club Nàutic. Ho entenc. Seria trist perdre aquest homenatge al mal gust. Crec que s’ha de conservar com a mostra del que no s’ha de fer. Convé disposar d’un exemple proper per no tornar a fer una empasta com aquesta. Tanmateix, també entenc que molta gent el vulgui derruir pel mateix motiu: simplement perquè fa lleig.

Com és possible que, si senten tanta estimació pel port, no vulguin traslladar-se. Al port li ha crescut un mal GEP. Què té aquest edifici que el fa tan valuós? L’arquitectura, no. El disseny, tampoc. La imitació d’un vaixell, ho dubt. Deu ser que amaga cosa. Però, què?

Ara que està de moda investigar teories absurdes, podríem exigir que s’excavin els fonaments d’aquest edifici. No sé què hi trobaríem, però segur que quelcom important. És l’única explicació possible per voler-lo mantenir dret. Amaga l’Arca de l’Aliança o el Sant Grial?

Entenc que per traslladar-se demanin una compensació o un ajut per aixecar el nou Club. Si ho fan, tenen tota la raó. És una petició legítima i raonable. Ara bé, adoptar el “No nos moverán” com a himne del Club és una tria discutible.

Per si no en teníem prou, l’alcalde –assenyadíssim fins fa unes setmanes— demana compensacions per als propietaris de la zona de Son Blanc. M’ha dolgut que ho fes. Estic d’acord que se’ls compensi d’alguna manera –com al Club Nàutic--, però em sembla intolerable que no vagi fer la mateixa petició quan els afectats pel dic eren uns altres. No tots els cabildos som iguals.