El foner emmascarat

Un foner modern i amb poca punteria que tira codolades contra els polítics balears... i no els fer gaire. Articles publicats a "Es Carrer"

divendres, de maig 19, 2006

Mobilitzats pel ciment

Ha nascut la Confraria del Sant Ciment, una associació hermètica i laica que planteja transformar Menorca i convertir-la en vés a saber què. Els confrares, que han adoptat la paleta i el pal de golf com a símbols del seu grup, presidits pel “gran maestre” de l’orde, Antoni Camps, han començat forts. Units per la seva afecció a manifestar-se per qualsevol motiu, faran una primera passejada per la vila el proper dia 27 de maig. Exigiran dics, carreteres estil Eivissa, camps de golf...

Durant la manifestació, que acabarà davant de la seu del Consell a Cabildolàndia
–protestaran de passada pel sucós donatiu que va concedir el CIM al Banc Central?— es repartirà un obsequi-record als assistents. Segons sembla, ja s’han encarregat uns 1500 cubs de Rubik de formigó. L’encert de la tria és inqüestionable, puix a més d’incrementar l’adoració al material, permetrà fer treballar la matèria gris –la del cervell, no la del ciment— i, alhora, fer exercici físic, car el cub de formigó té un pes que permet de muscular els braços mentre el fas girar. Tres en un, com els lubricants.

Contràriament al que els “progres” d’esquerra suposen, aquests “progres” de dretes no volen fer malbé res, ben al contrari: el seu principal objectiu és mantenir el fons del pou de ses Angoixes en un estat verge. Podem afirmar que són “conservacionistes”. De cap manera pretenen fer malbé l’illa, només transformar-la: desplaçar el Toro cap al nord, per frenar una mica la tramuntana; situar Cabildolàndia on ara hi ha es Mercadal i convertir-la en el centre de Menorca, etc. En acabat, l’illa mostrarà una cara ben diferent: ni millor ni pitjor.

Si algú té fòbia als arbres, als ocells, etc., en la Confraria, hi trobarà aixopluc. Per entrar-hi no t’exigeixen gaires coses, només que et consideris superior al Creador –que, segons sembla, no en va endevinar ni una-- que ignoris què va passar a Babel i que oblidis que l’home ja va ser expulsat un cop del paradís. I és que la pela és la pela. Però, no us heu de regirar: la Confraria és una associació completament benèfica i no-lucrativa. Els seus impulsors, també. Supòs.

2 Comments:

  • At 9:41 p. m., Anonymous Anònim said…

    si no fos perque van en sèrio, aquesta gent que ha fundat aquesta plataforma o el que sigui son realment divertits. Si no existís el Iris, Cope, Toni Camps, en Maceda, etc. els hauriem d'inventar.
    Esper que Menorca no es deixi endur per aquest discurs desarrollista, que a dia de avui ja és increible que es mantengui.

    Josep Carretero

     
  • At 11:03 p. m., Anonymous Anònim said…

    Molt bo el teu comentari, però a en Toni Camps jo el trob un home convençut, que defensa les platges familiars per un turisme familiar com el que ell practicà per Dominicana

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home