El foner emmascarat

Un foner modern i amb poca punteria que tira codolades contra els polítics balears... i no els fer gaire. Articles publicats a "Es Carrer"

divendres, de maig 26, 2006

DE PURA RAÇA

Ningú no em treu el disgust. Som conscient que no estic per guanyar premis, però sempre havia estat convençut que morfològicament feia el pes. Es veu que no. Fan una mostra de races autòctones de les Illes Balears, i no m’hi conviden. Això fa mal. Sé que com a ciutadellenc tenc mancances. Un bon cabildo, segons els paràmetres que el defineixen, és un ésser humà envoltat de cavalls per totes bandes, tret d’una que es denomina dic. Ara bé, com a balear, som pur. Només tenc un fall: no passeig un albatros penjat del coll, som dels antics, d’aquells que es decanten per la bassetja. M’han obligat a ser un foner, però llenç el còdol en defensa pròpia.

La setmana passada, aquest setmanari incloïa propaganda institucional del Govern de les Illes Balears. Això, que podia ser una bona notícia i una demostració que el PP és conscient que existeix una nova publicació, em va suposar un nou desencís. La mateixa propagada, la de la 2a Mostra de Races Autòctones, era molt més gran en altres mitjans de comunicació. Ja es ben veu que hi ha races i races. Segurament algú no considera que aquesta revista sigui autòctona. “Es Carrer”, amb mitja pàgina es va haver de conformar; altres, plana sencera. Qualsevol excusa és bona per subvencionar els que més els convé. Em tem que properament veurem una Mostra de Mitjans de Comunicació Afins. És allò de la llibertat d’expressió. Afectes contra desafectes. Pluralitat oblidada.

La confusió propagandística dels populars és tan gran que, fins i tot quan s’adrecen als ciutadans com a alcaldes, confonen càrrec amb fidelitat al partit. A Cabildolàndia n’hem tingut una bona mostra amb la carta en què ens comunicaven la rebaixa de l’IBI. O hi sobrava l’escut de l’Ajuntament, o hi mancava el garrover del PP. Malgrat tot, gràcies per la rebaixa. Un petó, senyors.

La Mostra era incompleta. Grans autors han tractat el tema de la puresa de la raça: Hitler, Salvador Allende... El meu preferit és aquell que va promoure que el 12 d’octubre fos el Dia de la Raça. El mateix que va ser guionista de la pel·lícula “Raza”, un tal Jaime de Andrade, pseudònim del gran Franco. Alguns autòctons, encara l’idolatren. Home de raça, hi mereixia un racó.