El foner emmascarat

Un foner modern i amb poca punteria que tira codolades contra els polítics balears... i no els fer gaire. Articles publicats a "Es Carrer"

divendres, d’agost 31, 2007

Aparcaments reservats

Decididament, l’oposició ha perdut el nord a Cabildolàndia. Ara volen eliminar els aparcament reservats als regidors: intolerable! Què volen, que siguin com la resta dels mortals? És més, estan segurs que estam parlant de gent mortal? No, no, no i mil vegades no! Un regidor ha de tenir privilegis i com més en tengui molt millor. Quina serà la següent proposta? Pretendran eliminar la concessió d’un tros de voravia a la regidora principal? Mai de la vida: evitem-lo. Tota seva!

No m’imagin els líders anant a treballar a peu. Ara bé, el que més m’indigna és la possibilitat que la figura del Caòtic no pugui aparcar en un lloc reservat, sobretot ella, que té dos negocis a la mateixa plaça des Born: un aconseguit gràcies a les eleccions i l’altre... també gràcies a les eleccions. Un regidor ha de disposar, com a mínim, de dos aparcaments: un davant la feina i l’altre davant de “Es Bornet”. Han de ser com els cow-boys que quan anaven al Saloon podien fermar el cavall davant l’edifici. Cercar una barrera on lligar-lo els faria perdre temps i els embambaria durant tota la jornada. Si sense cap preocupació seriosa –solament han de rondinar pel fet que no són prou per fer el que els dóna la gana-- ja ens fan patir, què no farien en tenir el cap ocupat en una altra cosa? Si s’arribaven a distreure i no recordaven on havien deixat l’automòbil, podrien estar mig matí despistats i temptats d’exigir a la Policia Particular que els cercàs el cotxe, mentre el seu cap redacta informes que permetin tancar l’accés a algunes places. No estic per tremolar. Que els reservin una plaça i així aniran per feina.

El més greu és que si la proposta de l’oposició surt aprovada, els més afavorits serien els mateixos regidors de Can Pepe. Ja em puc imaginar tot l’equip acudint “silbando a trabajar”, trepitjant una immensa catifa mentre els addictes els tiren flors. Fins i tot no hem de descartar que se’ls demanàs de fer entra i una capadeta: “Passi, senyor regidor. Que ben pentinat que va avui. Li puc tocar el front?”. Si l’oposició tingués seny, no jugaria amb aquesta possibilitat. Arriscar-se que els bons gaudesquin d’un bany de masses diari... quina insensatesa! I si els regidors assaborien aquest desplaçament? Servidor, amant virtual de Caetano Veloso, ja s’imagina la desfilada de la tropa mentre sona “Fina estampa” interpretada pel cantant brasiler: ”Y la cuculi se ríe y la ventana se agita, cuando por esa vereda tu fina estampa paseas...”. Massa risc. El “zapateado” de Caetano, s’ho val? Tot té un preu, però ara vaig fluix de liquiditat.