El foner emmascarat

Un foner modern i amb poca punteria que tira codolades contra els polítics balears... i no els fer gaire. Articles publicats a "Es Carrer"

divendres, de febrer 01, 2008

Ganes de perdre

Mai no oblidaré aquella tarda de fa una dotzena d’anys, la del dia en què van fer esclatar una mina que estava submergida suvora la boca del projecte de port de Cabildolàndia. Inauguració encoberta de les obres dels fonaments del dic? Patapum! Tot va tremolar. Hauria jurat que mai més no tornaria a viure una experiència semblant... i hauria mentit.

La premsa –sempre rival de la discreció— afirma que ara és la seu de Can Pepe Cabildet, la que és a punt de petar. No m’ho vull perdre. Bé, ni jo ni mitja Xina. M’asseguren que d’aquí a març els hotels i les pensions de Cabildolàndia estaran plens a vessar. Es veu que patirem una invasió d’experts pirotècnics orientals. Informats que a Cabildolàndia hem descobert un nou material inflamable, vindran en massa a veure si poden substituir la tradicional pólvora per explosius menorquins.

Què succeeix a Can Pepe Cabildet? Ben bé, no ho sé. Corren remors..., s’escampen notícies... Mentre uns afirmen que el problema l’ha provocat haver criat un excés d’albatros en captivitat per fer-los volar a toc de fanfàrria entre la campanya i el dia de la visita a l’urna, altres diuen que el que passa és una altra cosa: que es barallen. Tot per un càrrec, per un escó! Jo practicaria l’abraçada. Total... De moment, però, la moguda és important. La seu bull. No se sap ben bé a quina temperatura suen, ja que qualsevol cosa que tengui relació amb graus (fred, calor, alcohol, candidat...) no és ben vista entre els populars de Ponent. Si no signen la pau, la gala –llegiu fester-- serà històrica. Qui és capaç d’apagar aquest foc? Ni el bomber Lafuente se n’ha sortit. El PP s’inflama.

Com acabarà la batalla interna? Encara no ho sé; però atès que cal fer veure que estimen les catalanades durant unes setmanes, Acebes els ha proposat d’assajar un piromusical. No és mala idea. Mentre el personal canta “Un senyor damunt un ruc” en un carrer de Gustau Mas tancat per Protecció Civil per evitar un accident provocat per l’espurna d’un fumador, els visitants xinesos podrien estrenar nous dibuixos de focs artificials. Hi sentirem destapar cava? Els populars cabildos, si es barallen com fins ara, només l’encetaran si el resultat no és prou bo. El món a l’inrevés. Hala, a putejar el candidat propi! Una altra opció seria imitar els socialistes i amagar la seu als baixos del taller pirotècnic, a veure si l’explosió permuta la plaça dels Pins en un aparcament subterrani. Tanmateix, si el PSOE s’ha decidit a enderrocar la Sagrada Família, qui criticaria que el PP es carregàs un monument local? Tothom a redossa!