El foner emmascarat

Un foner modern i amb poca punteria que tira codolades contra els polítics balears... i no els fer gaire. Articles publicats a "Es Carrer"

divendres, de setembre 14, 2007

On és la Tonyi?

Moviments de recerca insòlits a tot Ibèria. Cal preocupar-se? Chi lo sà? Mentre a la Biblioteca Nacional dels Veïns estan ocupats a buscar mapes extraviats, a les Illes la policia desplaçada s’ocupa d’encalçar mores catalanistes i a suggerir-los que es convertesquin al cristianisme militant i parlat. Però a Cabildolàndia, la situació és més greu. Tant, que s’hi han reunit els millors detectius del món mundial: Torrente, Mortadelo, Filemón, l’inspector Clouseau, Germán Jover... --perdó, aquest només està especialitzat en fugues d’aigua potable: ha estat un lapsus— convocats pel cap de la policia urbana local, atès que ell no es pot dedicar a la seves tasques habituals en haver rebut l’encàrrec de justificar el tancament de tres o quatre places més.

El motiu de la convocatòria? Es veu que ha desaparegut una insigne excomptable i escriptora: fa setmanes que ningú no la veu. “Tònia d’Or, está de vacaciones? Digui?”. Ni el gran especialista a perseguir escàpols de Hollywood, Tommy Lee Jones, és capaç de trobar-la. La popular política, esperança blanca de Can Pepe, s’ha tornat transparent? Translúcida? Fa màgia? Tant que prometia! Cabildolàndia s’ha omplert de cartells “Wanted”, en què s’ofereix una recompensa sucosa a qualsevol que proporcioni informació que conduesqui a descobrir on para. Hom afirma que el gran dibuixant britànic Martin Handford és a punt d’enllestir un nou boom del món del còmic: “On és la Tonyi?”.

La situació no fa gràcia. El PP local, sense majoria absoluta, necessita que cap dels seus regidors escampi: qualsevol absència és dramàtica. Hi ha gent que afirma que la setmana passada era per Conhachepolis, on escoltava atempta el pregó d’un tal Boris que després de fer intel·ligentment de “loca” pagada, va provocar els déus amb la interpretació d’un agressiu “Es Mahón”. Si aquests no es revenjaren ordenant un atac de pluja instantani, és que el canvi climàtic ha de començar a preocupar-nos o que consolaven en Pau Morlà.

Altres juren que a Palma sí que l’han vista. Què hi fa? Carrera? Controla IB3? Açò darrer explicaria la desaparició. Cal estudiar molt la programació per entendre de què va l’emissora. Tanmateix, el gran assagista cubà Armando Jarana, desplega en el seu tractat De la ocultación al escaño. Razones para esconder a una líder la teoria que la “missing” està preparant el retorn –si Déu vol cap al març— i que aplica un costum habitual en el món xiïta duodecimà: ocultar-se. Efectivament, si el dotzè imam, --al-Mahdi, el Guiat, per als que anam fluixos d’àrab i farsi--, es va ocultar per dir “Tat, aquí”, qualsevol dia, la desapareguda s’entrena a distància, amagada, per no restar contaminada per dos dels seus companys de consistori. És llesta!