El foner emmascarat

Un foner modern i amb poca punteria que tira codolades contra els polítics balears... i no els fer gaire. Articles publicats a "Es Carrer"

dijous, d’octubre 11, 2007

Superprogre, simplement

És un ocell? És un avió? És un extremista? No, és Superprogre: l’únic ésser viu que vola més que el foner. Bé, en realitat el “no” és parcialment sobrer: d’extremista radical, n’és. Contra el mal: Superprogre. Contra l’avorriment: les obres completes de Superprogre. Si badallau contínuament, si no sabeu què fer de la vostra ossa: repassau-les i us don la meva paraula que m’ho agraireu. Traduïdes a cinquanta-sis idiomes legals i un de semiil·legal –llegiu català--, les podreu trobar a qualsevol papereria. Per obtenir-les cal dir una contrasenya, açò sí. Cap problema, som de llengua llarga i la faré pública: Toni Camps.

Aquesta setmana he estat a punt de dir a la directora de “Es Carrer de Menorca” que no escriuria cap col·laboració. No sabia què dir i estava temptat de recórrer a parlar del Dia de la Raça –atès que la revista sortirà dia 12 d’octubre: firrrrmes!— o de repassar la història contemporània més recent i recordar aquells “Primero de Octubre” que ens permetien de no anar a escola. Tal data es commemorava el “Día del Caudillo” i jo som de la festa. No ha calgut. Sempre atent a les necessitats del públic, Superprogre va acudir a auxiliar-me, obrí la boqueta i anuncià que participarà en una “tractorada” durant el proper hivern. La intenció és protestar contra els problemes de circulació entre Cabildolàndia i Maó. Es veu que la marxa lenta els solucionarà. En casos així és quan hom veu clarament que hi ha polítics que es guanyen el sou. Reclam que l’hi apugin.

Per anar de Cabildolàndia a la capital (perdó, m’ha fugit), sense passar de 90 km/h, em costa exactament trenta-quatre minuts. En dies bords, trenta-cinc. Amb la idea del malpagat podria contemplar la Hac maonesa en vint-i-dos minuts i mig, sense superar la velocitat permesa i sempre que no m’embambàs a contemplar les rotondes o els ponts aixecats per permetre de girar a l’esquerra. He dit esquerra? Blasfèmia! Anatema! M’excús, Superprogre, no volia dir cap grolleria.

Una tractorada és una idea brillant. Si durant la jornada una ambulància, la policia o un camió de bombers han de travessar la carretera, que es fotin. Primer de tot hem de donar gust a Superprogre. El dia de la manifestació estaran prohibits els infarts, els accidents, el robatoris, els incendis... pensar en els altres. La Diada del Superprogre té prioritat absoluta. Facem-li costat. Si algun cabildo ha d’agafar l’avió, que faci estada a Maó la nit anterior. Si torna a l’illa, que s’ompli de paciència per arribar a casa. Contemplar el somrís de Superprogre s’ho valdrà. Ah, i per fer el recompte del assistents: matemàtica fina.