El foner emmascarat

Un foner modern i amb poca punteria que tira codolades contra els polítics balears... i no els fer gaire. Articles publicats a "Es Carrer"

divendres, de novembre 02, 2007

Cabildets innocents


No s’ha decidit la data exacta, però ja podem avançar que properament es farà a Cabildolàndia una versió de “Inocente, inocente” al mig del carrer. La iniciativa parteix de la nova regidora de Cultura de la vila, i antiga candidata al Nobel d’Economia Creativa. La festa consistirà a donar un ram de flors a tots els ciutadans que bescanviïn aquella magnífica carta que fa uns mesos ens va remetre el burgmestre --en què ens anunciava la baixada de l’IBI--, pel certificat de CAC (Cabildet Absolutament Crèdul). Un cop ens haguem desfet de la prova del delicte –és a dir: lliurat la carta, els tríptics, etc.-- els membres del consistori ens cridaran a cor “Innocents, innocents..., que ens ho vau empassar!”. Somriurem, ens posarem vermells i cap a casa ben escurats.

I és que en realitat, la famosa baixada va ser un préstec a dos anys que ens va concedir el Partit Popular i que ara ens reclama que li retornem amb interessos. I afirm que amb interessos ja que el valor cadastral de les propietats immobiliàries gravades ha augmentat un 10% anual. És a dir que, es miri com es miri, ens han fotut el pèl d’una manera delicada. Depilació crua, a la cera, res d’emprar cremes.

Viure a Cabildolàndia és un privilegi. El sanglot és una patologia desconeguda: patim un excés d’ensurts. El preu? Que et prenguin per babau. Particularment, m’hi sent còmode en aquest paper. M’encanta d’ajudar la comunitat. Que a Cabildolàndia la situació econòmica és crítica, no és cap secret. Que la famosa baixada va ser una frivolitat, tampoc. És lògic, per tant, que haguem de tornar el regalet preelectoral que ens van fer. Algú amb dos dits de front podia creure que anava de debò? Ep, he dit amb dos dits de front! El que em rebenta de l’afer és que els responsables d’haver fet una campanya de broma –passegen sentit de l’humor els del Saló Caòtic— no tornin també l’import invertit a fer-nos creure que la Mare de Déu nom Joana. Si jo he de retornar, ells també: per macatols.

En definitiva, durant dos anys hem pagat més poc que no tocava i ara ens reclamen que desfem l’operació. Hi ha haurà extremistes que diran “Santa Rita, santa Rita...”, però com que la regidora ens assegura que pagant més hi guanyarem tots... jo a pagar i a callar. M’empobriré per guanyar-hi. Faré veure que m’empàs açò i que, d’aquí a dos anys quan l’Ajuntament s’hagi recuperat de la frivolitat, tornaran a abaixar-nos els tipus. Innocent, innocent... Faria qualsevol cosa per rebre flors de tant en tant.